Vet du hur dina idrottare mår? Hjälp oss hjälpa dig – att hjälpa dem – gratis!

Borg Idrottspsykologi har inlett ett samarbete med företaget Happy Index, med syfte att stärka idrottande ungdomars välmående. Unga idrottare som mår bra kommer antagligen hålla på med sin idrott längre. Ungdomarna kommer också få mer positiva erfarenheter av att idrotta och i sin tur må bättre av att idrotta. Idrottsprestationerna är sekundärt i barn- och ungdomsidrotten men idrottare som mår bra tror vi på längre sikt även kommer att prestera bättre.

Med hjälp av Happy Index kan ditt lag och/eller förening låta era idrottare via en enkel app kontinuerligt och anonymt svara på frågor om hur de mår. Det hjälper dig som idrottsledare att identifiera trender och mönster som är ett tecken på förändring i välmående, på såväl individ- som gruppnivå. Utifrån denna information går det att arbeta förebyggande men också att bättre agera innan eventuella problem blir allt för stora.

Företaget Happy Index brinner för verktyget som ska hjälpa människor. Borg Idrottspsykologi kommer att bistå med kunskapen kring hur du, som idrottsledare eller idrottsförening, kan arbeta med resultatet från verktyget. Tillsammans är vi redo att kämpa för att unga idrottare ska må bra!

Ytterligare en utmärkt sak med Happy Index är att det drivs av sponsorskap. Det gör att det inte behöver kosta din idrottsförening eller lagkassa något. Utifrån detta borde det inte finnas några tveksamheter till att ditt lag eller idrottsförening inte ska använda Happy Index.

På Happy Index hemsida finns en intervju med Elin att läsa. För att komma direkt till intervjun kan du klicka här. På hemsidan går det även att få mer information om såväl företaget som verktyget samt kontaktuppgifter för att komma igång redan idag.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

Bokrecension

Bokrecension – Ljubomir Vranjes

Ljubomir Vranjes: Jag vill bara vinna – Albinsson, C. & Schälin, E., 2017. Ljubomir Vranjes var under sin karriär en del av det framgångsrika svenska handbollslandslag, även kallat ”Bengan Boys”, som bland annat vann EM- Läs mer…

Idrottspsykologi

Idrottens karriärövergångar, del 2.

Att hantera en karriärövergång I det första inlägget om karriärövergångar, pratar vi om att en karriärövergång är något som ställer krav på dig som idrottare. Det är en utmaning som behövs hanteras för att fortsätta kunna prestera. Läs mer…

Idrottspsykologi

Landslagets psykologiska förberedelser

På lördag spelar Sverige kvartsfinal i fotbolls-VM. Oavsett resultat har mästerskapet inneburit en oerhörd framgång för vårt svenska landslag, en framgång vi inte har fått uppleva sedan vi grävde brons i USA -94. Vad ligger det för psykologiska Läs mer…